Onze services

Beheer

Koop/Huur

Transport

Reiniging

Opslag

Registratie

Beheer

Bij RTI Services draait alles om efficiënt beheer. Dankzij onze geavanceerde registratie weet u altijd waar uw Reusable Transport Items (RTI’s) zich bevinden in de supply chain. Uw productieplanning geeft ons de signalen wanneer RTI’s nodig zijn. Het optimaliseren van de RTI-stromen is van essentieel belang. Hierbij verliezen we geen RTI’s uit het oog, en we zorgen voor een optimale omloopsnelheid. Zo kunt u beschikbaarheid realiseren tegen de laagst mogelijke kosten, zelfs tijdens piekperiodes of bij overgang naar andere RTI-types.

Wat kan RTI Services voor u betekenen?

Bij RTI Services hebben we een scala aan mogelijkheden om uw RTI-management te ondersteunen. Als u dat wenst, kunt u zelfs het volledige beheer aan ons uitbesteden. Onze bewezen praktijkervaring toont aan dat complete outsourcing in bepaalde situaties aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren dankzij schaalvoordelen, geavanceerde technologie en jarenlange expertise. We bundelen goederenstromen van verschillende verladers om zo efficiënt mogelijk te werken. Ons eigen IT-systeem coördineert niet alleen de fysieke goederenstromen, maar ook de informatie- en financiële processen.

Aankoop of huur

Investeren in RTI’s kan aanzienlijk zijn. Het is daarom verstandig om te onderzoeken welke aanpak de meest efficiënte beschikbaarheid voor uw bedrijf biedt. Het zelf aanschaffen van RTI’s kan voordelig lijken, maar dit vergt kapitaal en kan de flexibiliteit van uw bedrijf verminderen.

Hoe kan RTI Services u van dienst zijn?

Wij presenteren u diverse diensten om de beschikbaarheid van RTI’s te optimaliseren. Allereerst analyseren we uw RTI-behoefte en identificeren de meest efficiënte aanpak. Hierbij nemen we de belangrijke overwegingen mee die uw keuze tussen aankoop en huur beïnvloeden. Als u besluit om (deels) te huren of wellicht over te gaan op (gedeeltelijke) verkoop en leaseback van uw RTI’s, kunnen wij u helpen bij het vinden van de meest voordelige leverancier voor deze behoeften.

Efficiënt transportbeheer

Transport neemt een cruciale plaats in bij de kosten van RTI’s. Vooral de manier waarop lege RTI’s worden teruggehaald, is van groot belang. Of u nu eigen vervoer inzet of transport huurt, en of u retourritten plant of enkele ritten organiseert, dit zijn allemaal beslissende factoren. Bovendien spelen de keuze van ophaallocaties en het timing van het ophalen een rol.

Hoe kan RTI Services u van dienst zijn?

Bij RTI Services staan we klaar om uw RTI-stromen grondig te analyseren en mogelijke besparingskansen te identificeren. We brengen de huidige transportkosten in kaart, inclusief het terugtransport van RTI’s. Vervolgens werken we strategieën uit om kosten te besparen via optimalisatie van routes, uitbesteding van transport of eigen vervoer, en het plannen van enkele reizen of meertrapsritten. Dankzij onze onafhankelijkheid van transportbedrijven kunnen we altijd kiezen voor de meest kostenefficiënte oplossing.

RTI Services kan een op maat gemaakte transportoplossing bieden die aansluit op uw behoeften, inclusief Just-In-Time (JIT) levering. Onze focus ligt op het optimaliseren van uw logistieke proces, zodat u kosten bespaart en tegelijkertijd efficiëntie behoudt.

Reiniging

Wanneer u uw producten levert aan supermarkten en andere locaties, gelden er specifieke eisen voor de hygiënische staat van uw Herbruikbare Transport Items (RTI’s). Dit benadrukt het belang van een correcte reiniging van uw RTI’s. In sommige gevallen moeten zelfs HACCP-normen worden nageleefd. U heeft de keuze tussen zelf reinigen en uitbesteden aan een professionele wasserij. Het reinigen brengt aanzienlijke kosten met zich mee en vormt een aanzienlijk deel van de totale RTI-kosten. Het is daarom cruciaal om deze opties grondig te analyseren.

Hoe kan RTI Services u assisteren?

Bij RTI Services helpen we u bij het maken van de beslissing tussen zelf reinigen en uitbesteden. Als u besluit tot uitbesteding, zullen we de optimale aanpak onderzoeken. We houden niet alleen rekening met de reinigingskosten zelf, maar ook met factoren zoals transportafstanden en opslagkosten, om te bepalen waar het meest kostenefficiënt kan worden gereinigd. Als onafhankelijke partij kunnen we RTI’s naar de dichtstbijzijnde wasserij sturen, wat kostenbesparingen oplevert. De kwaliteit van het reinigingsproces is een topprioriteit voor ons. Bovendien kan RTI Services zorgen voor reiniging volgens de HACCP-normen.

Ons doel is om uw RTI-beheer te vereenvoudigen en uw kosten te optimaliseren, terwijl we tegelijkertijd de hoogste normen voor hygiëne en kwaliteit handhaven.

Opslag

Niet altijd zijn de RTI’s die onder uw beheer vallen direct nodig in uw productieproces. Hierdoor kan opslag van RTI’s soms noodzakelijk zijn. De kosten voor opslag kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheden die tijdelijk niet in gebruik zijn en of u ruimte heeft op uw eigen terrein of externe opslagfaciliteiten gebruikt. Bovendien kan reparatie ook een belangrijk aspect van de kosten vormen. Hoewel RTI’s doorgaans een lange levensduur hebben, kan het voorkomen dat een RTI tussentijds reparatie nodig heeft of vervangen moet worden. Defecte RTI’s kunnen worden gerepareerd bij de depots. Sommige poolsystemen werken met een bijdrage om de kosten te dekken.

Hoe kan RTI Services u van dienst zijn?

Het is van belang om gedetailleerder te kijken naar opgeslagen hoeveelheden en de periodes waarin dit voorkomt. RTI Services kan u helpen bij het analyseren van deze gegevens en vervolgens onderzoeken hoe besparingsmogelijkheden kunnen worden benut. Als externe opslag nodig is, biedt RTI Services u een efficiënte oplossing met een ruime keuze aan depots. Hierdoor kan uw transport zo efficiënt mogelijk worden gepland. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij reparaties van RTI’s. Defecte RTI’s kunnen worden ingeleverd bij onze depots en worden omgewisseld. Ons doel is om uw opslag- en onderhoudsprocessen te stroomlijnen, zodat u kosten bespaart en uw RTI-beheer optimaliseert.

Registratie en Traceerbaarheid

Uw Reusable Transport Items (RTI’s) doorkruisen diverse schakels binnen uw supply chain. Het is van groot belang om te weten waar ze zich bevinden, zodat u kunt inschatten wanneer u ze opnieuw kunt inzetten. Een gedegen registratie biedt niet alleen de mogelijkheid om verlies te voorkomen, maar ook om statiegeld op een correcte manier te verrekenen. Een nauwkeurige registratie vereenvoudigt ook het bijhouden van RTI-saldo’s. In specifieke situaties kan het gebruik van RFID-tags helpen bij het volgen van uw RTI’s.

Hoe kan RTI Services u van dienst zijn?

Dankzij onze jarenlange ervaring in het registreren van RTI-bewegingen en het balanceren van saldi, kunnen wij u ondersteunen bij het optimaliseren van uw administratieve processen. U heeft de keuze om dit via uw eigen administratieve systeem te regelen of alle RTI-bewegingen vast te leggen in ons RTI Net. Dit geeft u een volledig overzicht van de locaties van uw RTI’s en u ontvangt gevalideerde saldorapporten, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over uw RTI’s. Ons doel is om uw traceerbaarheid te versterken en uw administratieve last te verlichten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op